
زمانی که انیمه بهعنوان یک سرگرمی ناشناخته با دنبالکنندگان نسبتاً اندک در غرب محسوب میشد، anime در چند دهه اخیر به یک پدیدهٔ جهانی تبدیل شده است. امروزه، رسانههای ژاپنی به راحتی در دسترس و مورد علاقهٔ مخاطبان آمریکایی قرار دارند و جایگاه برجسته و محترمی در فرهنگ پاپ دارند. در حالی که انیمه در داخل کشور بسیار محبوبتر از سطح بینالمللی باقی مانده، سلایق طرفداران در فرهنگهای مختلف تقریباً یکسان است.
سریالهای انیمهای که در ژاپن موفق هستند، مانند One Piece, Demon Slayer, Spy x Family، همانهایی هستند که طرفداران در آمریکا دوست دارند. برخی از برنامهها که در داخل کشور طرفداران زیادی پیدا میکنند و به عنوان مجموعههایی محبوب شناخته میشوند، در خارج از کشور با شهرتی کاملاً متفاوت همراه میشوند و در بهترین حالت دچار سوءتفاهم و در بدترین حالت مورد تنفر قرار میگیرند. این سریالها و فرنچایزهای انیمه ممکن است در ژاپن دنبالکنندگان بسیار زیادی داشته باشند، اما مخاطبان آمریکایی قادر به درک جذابیت آنها نیستند.
10 محبوبیت Love Live! و عناوین دیگر آیدول برای طرفداران غرب یک معما باقی مانده است
پخش در Crunchyroll
ژانر انیمه آیدول یک حوزهٔ کوچک با دنبالکنندگانی عظیم در ژاپن است و فرنچایز Love Live! از زمان انفجار این پدیده در اوایل دهه ۲۰۱۰ چهرهٔ آن بوده است. با این حال، هم Love Live! و هم فرهنگ آیدول که از آن سرچشمه میگیرد، هرگز توسط مخاطبان غربی بهطور خاص مورد تحسین قرار نگرفتهاند. بیشتر طرفداران آمریکایی یا این مفهوم را عجیب میدانند یا بهشدت از هر چیزی مرتبط با انیمه آیدول متنفرند.
ایدهٔ آیدولهای مدرسهای برای اکثر مردم در غرب کاملاً بیگانه است. علاوه بر این، از آنجا که فرهنگ آیدول تا حد زیادی به مشارکت پرشور و فعال طرفداران وابسته است، گرفتن حساسیت زیاد بسیاری از طرفداران آمریکایی از شدت این فعالیتها تعجبآور نیست. با این حال، سریالهای آیدول مانند Love Live! اغلب فراتر از جنبههای اجرا و موسیقی رفته و نویسندگی پر احساس شخصیتها و داستانسرایی پیچیده خود، میتواند مورد تحسین مخاطبانی قرار گیرد که در ابتدا مردد بودند.
9 Sazae-san جذابیت خاصی برای مخاطبان ژاپنی دارد
پخش در Internet Archive
بدون شک، Sazae-san به عنوان معروفترین نمونه انیمهای که در ژاپن بسیار محبوب اما در غرب تقریباً ناشناخته است، رکورد طولانیترین سریال انیمیشنی تاریخ را بهدست آورده و از سال 1969 تا به امروز پخش میشود. اما بیشتر طرفداران آمریکایی که تصمیم میگیرند این کلاسیک چندنسلی را تماشا کنند، جذابیت آن را درک نمیکنند.
یک داستان خانوادگی از زندگی روزمره که واقعیتهای جامعه ژاپنی پس از جنگ جهانی دوم را به تصویر میکشد، Sazae-san نوستالژی آرامشبخشی را به مخاطبان هدف خود هدیه میدهد، داستانهایش موقعیتهای سادهٔ روزمره را بدون درگیری یا طرح اصلی گسترده پوشش میدهد. تماشای Sazae-san برای کسانی که با فرهنگ ژاپنی آشنا نیستند میتواند راهی ارزشمند برای آشنایی با جنبههای بنیادین این فرهنگ باشد، اما سخت است تقصیر غربیها را برای بیحوصلگی این اثر نمادین دانست.
8 آیا Is the Order a Rabbit? بزرگترین انیمه slice-of-life ژاپن با کمترین مخاطب در آمریکا است
پخش در Crunchyroll
Is the Order a Rabbit?، که همچنین به نام GochiUsa شناخته میشود، به ندرت انیمهای پیشگامانه دربارهٔ قهرمانان بانمک در یک کافهٔ دنج و دلنشین است. این سریال در غرب عملکرد خوبی نداشت و از میان انبوه آثار moe چندان برجسته نشد. در حالی که در ژاپن، GochiUsa دنبالکنندگان بسیار زیادی دارد و به عنوان یکی از محبوبترین فرنچایزهای زندگی روزمره شناخته میشود.
تفاوت محبوبیت GochiUsa بین آمریکا و ژاپن عمدتاً به این موضوع برمیگردد که ژانر slice-of-life برای مخاطبان غربی عمومیت کمتری دارد. خارج از آثار کالت مانند K-On! یا Laid-Back Camp، انیمههای CGDCT در مقایسه با زیرشاخههای اکشن عملکرد بسیار کمتری دارند و متأسفانه اغلب در غرب بدنام میشوند.
7 شهرت Sword Art Online در ژاپن بسیار بهتر از خارج از کشور است
پخش در Crunchyroll
انکار نمیشود که Sword Art Online هم در ژاپن و هم در غرب محبوب است و به عنوان یکی از اولین سریالهایی که زیرژانرهای واقعیت مجازی و isekai در انیمه را محبوب کرد، شناخته میشود. با این حال، در حالی که فرنچایز مورد پسند ژاپنیهاست و معمولاً به خاطر روایت نوآورانه و جلوههای بصری شگفتانگیزش مورد تحسین قرار میگیرد، SAO در خارج از کشور بهشدت مورد تنفر قرار گرفته است.
بدگویی از Sword Art Online در اوج محبوبیت این سریال یک روند رایج بود. سریال به عنوان فدایی برای تمام مواردی که طرفداران غرب از ژانر isekai نوظهور متنفر بودند، تبدیل شد؛ از قهرمانان بیش از حد قدرتمند با شخصیتهای بیروح گرفته تا کلیشههای بیش از حد استفادهشدهٔ دنیای فانتزی و سوءرفتار این ژانر با شخصیتهای زن. و در حالی که شهرت سریال تأثیر چندانی بر محبوبیتش نداشت، SAO هرگز از برچسب انیمه isekai مورد تنفر در بین طرفداران غربی نجات نیافت.
6 فرنچایز Mobile Suit Gundam همیشه در ژاپن محبوبتر خواهد بود
پخش در Crunchyroll
یکی از فرنچایزهای نمادین و گستردهٔ انیمه، هدایتکننده میچا Mobile Suit Gundam از زمان اولین پخش در سال 1979 تاکنون در ژاپن مرتبط باقی مانده است. و در حالی که گفتن این که Gundam یک فرنچایز ناشناخته در غرب است، درست نخواهد بود، این سریال با تعصب و نفرت بیشتری از سوی مخاطبان غربی نسبت به داخل کشور مواجه است.
از ترس دامنتی شدن در برابر وسعت عظیم فرنچایز گرفته تا داشتن پیشداوریهایی علیه ژانر انیمه میچا، طرفداران غربی Gundam را بیشتر به عنوان یک حوزهٔ خاص با جامعهای کوچک اما وفادار میبینند تا به عنوان یک پدیدهٔ بهزمانه و عظیم که در ژاپن محسوب میشود. با این حال، سریالهای مبتدی مانند Iron-Blooded Orphans, Unicorn, و The Witch from Mercury به طور مداوم به محبوبیت این سریال در غرب کمک میکنند.
5 Gintama در ژاپن جریان اصلی تلقی میشود اما در آمریکا شهرت تقسیمشدهای دارد
پخش در Crunchyroll
یکی از بهترین و نمادینترین کمدیهای شونن در تاریخ انیمه، Gintama به عنوان چهرهٔ اصلی این ژانر در ژاپن شناخته میشود و محبوبیت آن با بزرگترین عناوین Shōnen Jump رقابت میکند. اما در غرب، این انیمهٔ شوخی افسانهای بسیار کمتر جریان اصلی بوده و بیشتر نظرها را به دو قطبی کردن وا داشته است.
در حالی که این سریال همواره مورد تحسین قرار گرفته و توسط هستهٔ طرفدار خود عزیز است، مخاطبان عمومی انیمه در درک جذابیت آن دچار مشکل شدهاند. از طنز آشفته و پر از ارجاعات آن گرفته تا تغییرات ژانری سریع و غیرمنتظره، Gintama بهطور قابل توجهی با عنوانهای Shōnen Jump دوران خود که در آمریکا موفق بودند تفاوت دارد. در حالی که بسیاری از بینندگان غربی طنز انیمه را بیش از حد زشت و داستانها را بیمنطق میدانند، ماجراجوییهای سورئال Sakata Gintoki هنوز niche خاص خود را در خارج از کشور دارد.
4 Pretty Cure یک فرنچایز عظیم است که طرفداران غربی به دلیل جنبهٔ خاص بودن آن از پا برمیدارند
پخش در Crunchyroll
بهطور مشابه با انیمههای آیدول، سریالهای دختربچه جادویی علیرغم اینکه در داخل کشور توسط مخاطبان در هر سنی لذت برده میشوند، در غرب بهترین شهرت را ندارند. خارج از کلاسیکهای نوستالژیک مانند Sailor Moon و Cardcaptor Sakura، به نظر میرسد مخاطبان آمریکایی تنها به تحلیلهای تاریک ژانری علاقهمند هستند و فرنچایزهای صریح ماحُو شووجو را کودکانه و بیهیجان میدانند.
کمبود محبوبیت این ژانر در غرب هرگز مانع از گسترش سریع Pretty Cure — بزرگترین فرنچایز دختربچه جادویی مدرن ژاپن — به خوشحالی مخاطبان متوسط آمریکایی نشده است. در حال حاضر، این فرنچایز شامل 22 قسمت انیمهای با تعداد بیشتری بازی ویدیویی مرتبط برای کنسولهای مختلف است.
3 جایگاه Tiger & Bunny به عنوان یک کلاسیک بیزمان فقط در ژاپن پابرجاست
پخش در Netflix
مجموعهٔ اکشن-کمدی ابرقهرمانی Tiger & Bunny که در سال 2011 منتشر شد، در غرب مقداری جنجال بهپا کرد اما به سختی توانست مخاطب خود را حفظ کند. بهعنوان بازی با کلیشههای کلاسیک ابرقهرمانی، این سریال برای آمریکاییها که موضوع قهرمانان نقابدار برایشان دیگر کهنه شده بود، جذابیتی نداشت و فاصلهٔ زمانی 11 سالهٔ بین فصول آن سرنوشتش را به عنوان یک اثر فراموششده رقم زد.
برای طرفداران ژاپنی، Tiger & Bunny موفقیتی با ماندگاری بسیار بیشتر بود که توضیح میدهد چرا پس از چنین وقفه طولانی فرنچایز دوباره زنده شد. این سریال نه تنها در میان otaku بلکه در میان همهٔ کسانی که حتی اندکی به انیمیشن علاقه دارند، محبوب است و در رویداد صد سالگی NHK به عنوان بهترین سریال رتبهبندی شد — دستاوردی که تقریباً هرگز در غرب برای آن ممکن نبود.
2 محبوبیت The Vampire Dies in No Time در ژاپن ممکن است تماشاگران غربی را متعجب کند
پخش در Crunchyroll
یک انیمه کمدی شونن اخیر که بهطور کامل در غرب زیر نظر قرار گرفت، The Vampire Dies in No Time یک سریال انیمه سبک و دلنشین است که ماجراهای یک خونآشام و یک شکارچی خونآشام را که مجبور به همخانه شدن میشوند روایت میکند. بر اساس نظرات طرفداران غربی، این سریال به ندرت ارزش توجه حتی طرفداران سرسخت کمدیهای ماوراء الطبیعه را دارد. شوخیهای آن تکراری تلقی شد و تازگی مفهوم به سرعت از بین رفت.
حتی مانگای اصلی سریال که نزدیک به 10 سال به طول انجامید، در آمریکا تقریباً ناشناخته باقی ماند و هرگز ترجمهٔ رسمی انگلیسی دریافت نکرد. در ژاپن، با این حال، The Vampire Dies in No Time غیرمنتظره موفق بود به طوری که انتشار فیزیکی سریال حتی به دلیل تعداد غیرعادی پیشسفارشها به تأخیر افتاد.
1 ترکیب ژانرها و مضامین Uma Musume تفاوتهای بین طرفداران ژاپنی و غربی را برجسته میکند
پخش در Crunchyroll
یک پدیدهٔ چندرسانهای که در بین طرفداران غربی تقریباً حضور ندارد، Uma Musume Pretty Derby در ابتدا به عنوان یک مفهوم بازی گچا شروع شد و کمکم به یکی از بزرگترین پدیدههای انیمه مدرن ژاپن تبدیل شد. این سریال با ترکیب عناصر انیمه ورزشی، فرهنگ آیدول و زندگی روزمره دختران دبستانی، ماجراهای چالشبرانگیز دختربچههای اسبدوست را در حین تمرین و رقابت روایت میکند.
تنها بر اساس طرح اولیه، انتظار میرفت که این سریال انیمه خارج از ژاپن با شور و هیجان زیادی مواجه نشود. دیدگاه Uma Musume در ترکیب مسابقات اسبدوانی با فرهنگ آیدول برای مخاطبان غربی جذاب نیست و از آنجا که بازی گچا با همین نام — ژانری که در ژاپن به مراتب محبوبتر از آمریکا است — جزئی اساسی از فرنچایز محسوب میشود، تعداد کمی از طرفداران خارج از کشور انگیزهٔ صرف زمان (و پول) برای سرمایهگذاری در این سریال پیدا میکنند، علیرغم موفقیت چشمگیر آن در داخل کشور.
مطالب مرتبط
دیگران نیز خوانده اند
تازه های مقالات (انیمه)
محتوای خود را پیدا کنید
نظرات
نظر خود را به اشتراک بگذارید