
فیلم بازراهاندازی Superman آتی که در دنیای جدید DC Universe قرار دارد، با مشکلات حقوقی مواجه شده است و به فهرست مسائل گذشته DC در زمینه حقوق کپیرایت فیلمها، کمیکها و موارد دیگر افزوده میشود. James Gunn در ماه جولای در حال بازراهاندازی نمادین Man of Steel با Superman است، با بازی David Corenswet در نقش Clark Kent. این پروژه اولین فیلم در فصل اول DCU است که امیدوار است فرانچایز را پس از موفقیت سریال انیمیشنی Creature Commandos که بینندگان را با دنیای مشترک جدید آشنا کرد و حتی از حضور کوتاهی از Superman بهره برد، با شکوه آغاز کند.
در طول بازدید از صحنه فیلم Superman که توسط ScreenRant و سایر رسانهها نیز پوشش داده شد، Gunn توضیح داد که برنامه ده ساله او و Peter Safran برای DCU تنها در صورتی محقق خواهد شد که Superman به موفقیت برسد. به گفته کارگردان فیلم Superman، DCU «فقط به ساخت فیلم ادامه نخواهد داد» اگر Superman موفقیت کسب نکند. به همین دلیل است که دعوای حقوقی اخیر علیه فیلم DC آتی میتواند اوضاع را پیچیده کند. وضعیت Superman بسیار حساس است، چرا که DC در گذشته هم موفقیتهایی تجربه کرده و هم با اختلافات حقوقی روبهرو شده است.
املاک خالق Superman در حال طرح دعوا علیه WBD و DC Comics برای جلوگیری از اکران فیلم هستند
DCU برای اکران به بیشترین تعداد کشور به Superman نیاز دارد
با نیاز به اینکه Superman به موفقیت بزرگی دست یابد تا DCU پس از ناکامی فیلمهای نهایی در DCEU سابق ادامه یابد، DC Comics و شرکت مادر آن، Warner Bros. Discovery، اکنون با وضعیتی پیچیده مواجه شدهاند. Deadline فاش کرد که املاک Joseph Shuster – که به همراه Jerry Siegel در خلق Superman برای DC Comics سهم داشت – در حال طرح دعوا علیه DC و Warner هستند، در تلاش برای جلوگیری از اکران بازراهاندازی James Gunn's Superman reboot در مناطق کلیدی. املاک Shuster ادعا میکند که این شرکتها حق اکران فیلم را در کانادا، بریتانیا، ایرلند و استرالیا ندارند.
بر اساس عملکرد این مناطق کلیدی در گیشه زمانی که فیلم Man of Steel هنری کاویل 670 میلیون دلار در سطح جهان درآمد داشت، DC ممکن است بیش از 100 میلیون دلار با فیلم جدید Superman خود از دست بدهد. Warner Bros. Discovery به وضوح از این دعوا ناراضی بود. یک سخنگوی استودیوی مربوطه اعلام کرد: "ما از معیارهای این دعوا اصولاً مخالفیم و به طور قاطع از حقوق خود دفاع خواهیم کرد." قوانین کپیرایت کشورهای مذکور، واگذاری حقوق Superman به DC Comics را 25 سال پس از درگذشت نویسندگان به پایان میداد، در حالی که املاک Shuster در سال 2017 این حقوق را بازپسگیری کرد.
تاریخچه کپیرایت Superman شامل مبارزهای برای Superboy است
مبارزه DCU اولین تجربه Warner با املاک خالقین Superman نیست
دعوایی که میتواند اکران Superman بازراهاندازی شده توسط James Gunn را مسدود کند، اولین باری نیست که DC با مسائل حقوقی پیرامون Superman مواجه شده است. این ماجرا در دوران جنگ جهانی دوم آغاز شد. پیش از اینکه Joe Shuster به خدمت ارتش آمریکا برده شود، هم یک استریپ روزنامهای و بعداً یک فیلمنامه کمیک درباره Superboy – یعنی Superman در کودکی – ارائه داد. پس از رد شدن این آثار توسط DC، او به جنگ رفت، اما DC بدون اخطار از Superboy استفاده کرد. پس از بازگشت از جنگ و گذراندن یک سال پر از ناامیدی، Shuster موفق شد همبنیانگذار Superman، Jerry Siegel، را وادار کند تا به نفع حقوق Superman و Superboy از DC شکایت کنند.
Siegel و Shuster بهطور جزئی در این پرونده پیروز شدند، به طوری که قاضی حقوق Superboy را به Siegel واگذار و حق امتیازهایی بابت استفاده DC از Superman برای هردو تعیین کرد، هرچند شرکت به عنوان مالک Superman شناخته شد. به طرز شگفتآوری، بعدها آنها حقوق Superboy را در قبال 100,000 دلار به DC واگذار کردند. وارثان Shuster در سال 2003 اطلاعیه خاتمه کپیرایت را به منظور بازپسگیری حقوق Superman ارائه دادند. در سال 2012، توافق قبلی میان خواهر Shuster و DC این مشکل را حل کرد، زیرا او از ادعاهای حقوقی علیه DC صرفنظر کرده بود. به طور مشابه، توافقی در سال 2001 میان خانواده Jerry Siegel و Warner Bros. ادعای 50٪ از Superman را باطل کرد.
بر علیه The Batman ادعای سرقت ادبی شده بود اما فیلم DC برنده شد
Batman رابرت پتینسون در گیشه موفق عمل کرد
بازراهاندازی Superman در DCU تنها فیلم اخیر DC نیست که با مسائل حقوقی مواجه شده است. اولین حضور Robert Pattinson به عنوان Bruce Wayne در The Batman (2022) نیز دچار یک مناقشه شد. Christopher Wozniak، که در سال 1990 به عنوان هنرمند آزاد توسط DC استخدام شده بود، ادعا کرد که کارگردان Matt Reeves با ساخت The Batman داستان Batman او با عنوان "The Ultimate Riddle" – که بعدها به "The Blind Man's Hat" تغییر نام یافت – را سرقت ادبی کرده است. بر اساس این دعوا، Wozniak معتقد است داستان Batman او، که در آن Riddler به عنوان یک قاتل زنجیرهای گاتهام را با پلیسهای فاسد و تحت سلطه یک کارتل بانکی مجرمانه وحشت مینمود، برای فیلم کشیده شده است.
فرنچایز The Batman | |
---|---|
فیلم | تاریخ اکران |
The Batman | March 4, 2022 (13 اسفند 1400) |
The Batman - Part II | October 1, 2027 (9 مهر 1406) |
The Batman 3 | TBD |
Captain Marvel متعلق به DC به دلیل مسائل کپیرایت به Shazam تغییر نام یافت
یک مورد معروف از اختلافات کپیرایت در کمیکها
Brie Larson در MCU در نقش Captain Marvel بازی میکند و Zachary Levi به زندگی بخشیدن به Shazam در DCEU کمک کرد، در حالی که پیشینههای شخصیتی آنها در کمیکها توضیح میدهد که چرا در صفحه نمایش بزرگ نام یکسانی ندارند. Fawcett Comics در سال 1939، Captain Marvel — که اکنون به عنوان Shazam شناخته میشود — را به عنوان پاسخی به Superman خلق کرد. از آنجا که Captain Marvel شباهتهای فراوانی با Man of Steel داشت، DC در حوالی زمانی که Captain Marvel به عنوان یک سریال فیلم زنده در سال 1941 ظاهر شد، علیه Fawcett اقدامی حقوقی انجام داد. پس از تأخیرهای متعدد و نبرد طولانی در دادگاه، Fawcett مجبور شد در سال 1954 استفاده از Captain Marvel را متوقف کند.
پس از آنکه Timely Comics به Marvel تبدیل شد و قهرمانان محبوبی مانند Spider-Man و Hulk را تولید نمود، شرکت تصمیم گرفت علامت تجاری Captain Marvel را تأمین کند تا نام برند خود را از سایر ناشران محافظت نماید. با این حال، Fawcett Comics در سال 1973، Captain Marvel اصلی را به DC واگذار کرد. به دلیل اینکه Marvel Comics نام تجاری "Captain Marvel" را ثبت کرده بود، DC شروع به انتشار کمیکهای مربوط به این شخصیت با عنوان Shazam کرد، حتی اگر شخصیت خودش همچنان با نام اصلی شناخته میشد. پس از سالها سردرگمی، DC سرانجام در سال 2012 نام Captain Marvel را تغییر داده و او را Shazam نامید؛ تغییری که تا به امروز باقی مانده است.
DC Comics به دلیل باتموبایلهای کپی Mark Towle را مورد دعوا قرار داد
مسائل کپیرایت DC فراتر از کمیکها، فیلمها و تلویزیون است
در نهایت، DC همچنین با مسائلی مربوط به کپیرایت خارج از حیطه داستانسرایی مواجه شده است. در سال 2013، Warner Bros. در یک پرونده حقوقی عجیب موفق به برد مناقشه شد. Mark Towle با ایجاد Gotham Garage، جایی که باتموبایلهای کپی شده را ساخت، شخصیسازی و به کلکسیونرهای خودرو فروخت، وارد ماجرایی شد. با اشاره به اینکه باتموبایل یک شخصیت محسوب میشود و بنابراین باید تحت حفاظت قانون کپیرایت قرار گیرد – علیرغم ادعای متهم مبنی بر اینکه خودروها نمیتوانند کپیرایت داشته باشند – DC و Warner موفق عمل کردند. طبق گزارش The Hollywood Reporter، قاضی دادگاه منطقهای ایالات متحده، Ronald Lew اعلام کرد که "واضح است که باتموبایل یک شخصیت دارای کپیرایت است".
پرونده باتموبایلهای کپی شده و سایر موارد مطرح شده نشان میدهد که DC در حفاظت از حقوق کپیرایت و شخصیتهای خود تجربه فراوانی دارد. بنابراین، حتی اگر املاک Shuster تلاش کند تا بر اساس قوانین کپیرایت کشورهای دارای سنت قانونی بریتانیایی، از اکران فیلم Superman به کارگردانی James Gunn در مناطق کلیدی جلوگیری کند، به احتمال زیاد DC و Warner تمام مسیرهای ممکن را برای جلوگیری از عدم اکران این پروژه در آن کشورها دنبال خواهند کرد. با برنامهریزی برای اکران Superman در جولای 2025، انتظار میرود تحولات بیشتری در دعوای مداوم علیه DC در ماههای آینده رخ دهد.
مطالب مرتبط
دیگران نیز خوانده اند
تازه های اخبار (سینما)
محتوای خود را پیدا کنید
نظرات
نظر خود را به اشتراک بگذارید